Educația începe în cartier

Proiect cultural finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB
Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București

În toamna anului 2017, Asociația Arte dell’Anima a organizat proiectul social „Educația începe în cartier”, finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București, în cadrul programului „București – Oraș Participativ 2017”. Intrarea a fost liberă, pe bază de rezervare în prealabil.

Proiectul include reprezentații ale spectacolului „Copii răi” de Mihaela Michailov, regia Geanina Hergheligiu, urmate de discuții cu echipa artistică implicată: Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru și Alina Potop, și dezbateri cu conf. univ. dr. Ana-Maria Nistor pe tema valenței educative a teatrului și a violenței în școli, precum și completarea unor chestionare pe această temă.

Proiectul a avut ca scop conștientizarea fenomenului violenței sub toate formele sale și implicarea publicului din medii defavorizate și instituționalizate, în principal a sectorului 4, reprezentațiile având loc la Centrul European Cultural și de Tineret pentru UNESCO „Nicolae Bălcescu”, partenerul nostru de încredere pentru acest proiect.

„Educația începe în cartier” a fost un proiect foarte bine receptat, bucurându-se de o promovare amplă, cu ajutorul partenerilor noștri media și numai: Gold FM, TVR 1, Canal 33, Radio Vocea Armatei, etc.

Obiective atinse

600
spectatori
6
reprezentații
6000
persoane informate

60% din părinți consideră că profesorii ar trebui să pedepsească copiii neascultători

68% dintre profesori se consideră înțelegători și că au relații bune cu copiii sau elevi, dar aplică pedepse la ore și sunt de acord cu ele.