Handle with care. Itinerant social theater

Proiect cultural finanțat de Institutul Cultural Român prin programul CentenArt

În mai 2016 Asociația Arte dell'Anima a obținut finanțarea de la Institutul Cultural Român a proiectului Handle with care. Itinerant social theatre., prin care Teatrul Arte dell' Anima a susținut spectacolul de teatru „Copii răi”, de Mihaela Michailov, regia Geanina Hergheligiu în Dublin, în perioada 12-13 septembrie 2016 la Axis Ballymun Dublin. Un spectacol cu Ana-Maria Irimia, Raluca Jugănaru și Alin Potop.

Proiectul face parte din Programul CentenArt derulat de Institutul Cultural Român în perioada 2016-2018. Proiectul nostru de teatru social a inclus două reprezentații, urmate de discuții cu echipa artistică implicată în proiect și dezbateri cu specialistul în studii teatrale Ana Maria Nistor, pe tema valenței educative a teatrului și a artei. Intrarea la spectacol a fost gratuită.

Proiectul Handle with care. Itinerant social theatre a avut în centru următoarele direcții exploratorii: abordarea temei violenței în școli, temă cu relevanță atât pentru publicul român, cât și pentru cel străin, implicarea publicului în discuțiile și dezbaterile post-spectacol, provocarea lor să găsească soluții în legătură cu fenomenul violenței în școli și în mediul familial, interacțiunea directă a spectatorilor cu oameni care lucrează în domeniu și sunt direct interesați de fenomen, educarea și informarea cu privire la drepturile și responsabilitățile elevilor și profesorilor, etc.

Obiective atinse

200
spectatori
2
reprezentații
2000
persoane informate