Împreună creăm noi oportunități

Cursuri dezvoltare personală prin teatru

Într-o atmosferă de joc, copiii învață de la traineri să își exprime emoțiile și sentimentele într-un mod artistic. Orele sunt o adevărată plăcere și sunt așteptate cu mare nerăbdare. Copiii sunt în permanență încurajați să se exprime liber, să își folosească imaginația, să creeze și să improvizeze.
Cu ajutorul cursurilor de actorie crește semnificativ capacitatea de integrare în grupuri și spiritul de echipă. Locul de desfășurare este intim, plăcut și lipsit de presiunea unei scene mari, dar, în același timp, evenimentele de finalizare ale fiecărui modul sunt sărbătorite frumos, cu ospitalitate.

Adriana Stoian

Ei sunt eroii din spatele cortinei

Profesorii noștri

Profesorii de la Teatrul Arte dell’Anima lucrează cu cei mici, respectiv cei aflați la vârsta adolescenței, prin intermediul nenumăratelor jocuri și exerciții teatrale pentru a-i ajuta să descopere cât mai bine atât lumea din jurul lor, cât și pe ei înșiși.

Cezara Munteanu

Actor

Este absolventă a Facultății de Teatru, secţia Actorie, la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” București (2016) clasa prof. univ. Adrian Titieni. A absolvit masterul în arta actorului la U.N.A.T.C ,București (‪2016-2018‬), clasa prof.univ. Tania Filip. În 2020 a obținut certificatul de Consilier de Dezvoltare Personală, cât și diploma pentru Magic Art Therapy

Colaborează cu mai multe instituții teatrale de stat din București, cât și teatre independente. A reprezentat România la Expoziția Universală de la Milano și a jucat spectacolele din care face parte atât în țară cât și peste hotare.

În momentul de față o puteți vedea în ”Wanted”, spectacol realizat în stilul Commedia Dell'Arte care se joacă la Arcub București, dar și în ”Jocul de-a Vacanța” sau ”Mofturi la Union” care se joacă în diferite spații independente.

Pe lângă actorie, Cezara iubeşte să cânte la pian, să scrie și să danseze.

Ea lucrează cu copii încă din anul 2014, fiind trainer la diferite festivaluri, dar și profesor de teatru în București. Tocmai din dorința de a lucra mai bine cu cei mici și a-i ajuta prin exercițiile teatrale să se dezvolte și să se descopere, Cezara a devenit și Consilier de Dezvoltare Personală.

Theodora Popa

Actor

"Am ales teatrul, fiindcă îmi place să mă joc!"
Pornind de la această afirmație, Theodora Popa este tânarp actriță, absolventă a facultății de teatru U.N.A.T.C București 2014, specializarea "Arta Actorului", dar și masterandă în "Pedagogie teatrală" 2016, avand în prezent numeroase colaborări cu școlile din București, Companii de teatru, dar și atestat în "Pedagogia și Psihologia copilului".
De asemenea, munca de actor a distribuit-o în diferite montări cinematografice dar și teatrale, printe care "Steaua fara nume", "6 personaje în căutarea unui autor", "Copilul îngropat", etc.

Atitudinea răbdatoare, profesionalismul și dorința de a dezvolta personalitățile copiilor și adolescenților, Theodora folosește jocul teatral drept o formă educațională distractivă, pe care toți copiii de la cursurile noastre au savurat-o din plin.
Rezultatele acestei forme de educație se pot vedea la sfârșitul fiecărui modul, unde Theo pune în scena un tip de spectacol aparte, îmbinând scenete teatrale cu jocuri de dezvoltare și improvizație.

"Cei 6 ani de colaborare cu Teatrul Arte dell’ Anima, au însemnat o provocare din care și eu am avut de învățat, nu doar copiii. Creativitatea și imaginația lor este debordantă, plină de surprize plăcute/neplăcute, a căror gesturi și cuvinte nu au limite, sunt copii cu o energie prea mare sau deloc, cu probleme de focusare și timiditate, însă toate aceste lucruri nu au făcut nimic altceva decât să mă determine în a veni în ajutorul lor prin această formă alternativă de educare teatrală, dar și cu multă dragoste. Copiii sunt o lume plină de frumos. Lăsați-i să vină la teatru!"

Vlad Lință

Actor

Este absolvent al Facultății de Teatru, secţia Actorie, la Universitatea Națională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale” București (2018), cât și a masteratului în Arta Actorului la U.N.A.T.C, București (2018-2020). Este un actor talentat și consilier de dezvoltare personală acreditat.
În prezent este angajat al Teatrului de Stat Constanța și al Teatrului Ion Creangă din București. De asemenea, a avut numeroase colaborări la Teatrul Național ,,I. L. Caragiale” București, Teatrul Act, Teatrul Mic, Teatrul Metropolis, Teatrul Excelsior, Teatrul Elisabeta și Teatrul Arte dell’Anima. Printre spectacolele în care îl puteți vedea se numără:
 ,,Poveste din patria noastră”, în regia lui Emanuel Pîrvu, spectacol produs de Teatrul Național ,,I. L. Caragiale”, București;
 „Ea și numai ea”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, spectacol produs de Teatrul Act;
 „Nevasta mea e șuvaneză”, în regia lui Puiu Șerban, spectacol produs de Teatrul Elisabeta;
 „Poveste din Patria noastră, în regia lui Emanuel Pârvu, găzduit de Teatrul Mic;
 „Billy șchiopul”, în regia lui Vlad Massaci, spectacol produs de Teatrul de Stat Constanța;
 „Doi tineri din Verona”, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu, spectacol produs de Teatrul de Stat Constanța, etc.
Este o persoană deschisă, calmă, veselă, comunicativă, răbdătoare și își iubește meseria de actor. Tocmai acestea sunt motivele pentru care Vlad va ține un modul de ,,Cursuri de dezvoltare personală prin Arta Actorului” pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 14-18 ani, care își doresc să cunoască mai multe lucruri despre meseria de actor și, de ce nu, să urmeze această meserie pe viitor.

Mara Oprea

Regizor

Mara Oprea este absolventă a UNATC, secția Regie. Spectacolul de licență, „de ce să fii frumos”, după o piesă de teatru scrisă de dramaturgul Neil LaBute, vorbește despre frumusețe și rolul tehnologiei în deformarea relației noastre cu ea. „Mi se pare că în jurul meu e o mare fugă pentru a fi frumos, și interior, și exterior, dar fără să te sprijini pe niște lucruri reale, adică e un scop în sine, dar care nu vine cu a aduna niște experiențe ca să-l îndeplinești, ci vrei să fii frumos plătind ceva, cumpărând ceva, luând, furând ceva de la cineva, adoptând o personalitate sau niște principii pe care, de fapt, nu le ai”, povestește tânăra regizoare.
Este o persoană veselă, talentată și extrem de muncitoare. Fiecare întâlnire cu ea este o descoperire a sinelui, a provocărilor și oportunităților unui text, unui moment, unei scene.
Cursanți înscriși
300
Ore de curs
1000
Serbări final/spectacol/performance
30

6-9 ANICURS DE ACTORIE

sâmbătă 10:00 - 12:00

Trainer: Theodora Popa

9-11 aniCURS DE ACTORIE

sâmbătă 12:00 - 14:00

Trainer: Cezara Munteanu

Prețul unei ședințe de două ore este de 70 lei (sâmbătă). Plata pentru primul modul se poate realiza în două tranșe egale:

 • 490 lei până la 24 septembrie, pentru a vă considera înscriși
 • 490 lei până la 25 noiembrie

*Beneficiați de o reducere de 10% pentru plata integrală până la data de 24 septembrie. Astfel, costul total al modulului I este de 880 lei.

Prețul unei ședințe de trei ore este de 100 lei (duminică). Plata pentru primul modul se poate realiza în două tranșe egale:

 • 700 lei până la 24 septembrie, pentru a vă considera înscriși
 • 700 lei până la 25 noiembrie

*Beneficiați de o reducere de 10% pentru plata integrală până la data de 24 septembrie. Astfel, costul total al modulului I este de 1260 lei.

**De asemenea, beneficiează de reducere părinții ce au înscriși 2 sau mai mulți copii. (10% pentru fiecare copil, achitabil în rate)

Ce vor face la cursurile noastre?

11-14 aniCURS DE ACTORIE

sâmbătă 14:00 - 16:00

Trainer: Cezara Munteanu

14-18 aniCURS DE ACTORIE

duminică 11:30 - 14:30

Traineri: Vlad Lință și Mara Oprea
 • Ritm
 •  Improvizație
 •  Jocuri pentru dezvoltarea atenției
 •  Jocuri pentru stimularea concentrării
 •  Jocuri pentru dezvoltarea gustului și mirosului
 •  Jocuri de energizare
 •  Jocuri pentru exprimarea emoțiilor
 •  Jocuri de societate
 •  Controlul asupra propriului corp, euritmie
 •  Viteza de reacție și controlul impulsurilor
 • Jocuri de imaginație
 • Spontaneitate
 •  Creșterea siguranței și încrederii de sine
 • Exerciții de dicție si respirație
 • Ateliere de muzică
 • Ateliere de dans
 • Controlul asupra propriului corp, euritmie
 • Viteza de reacție și controlul impulsurilor
 • Atelier de creație
 • Exerciții de relaxare
 • Exerciții pentru dezvoltarea imaginației
 • Exerciții pentru stimularea flexibilității – în gândire și exprimare
 • Spontaneitate
 • Creșterea siguranței și încrederii de sine
 • Dezvoltarea capacității de a privi același lucru din unghiuri și perspective diferite