Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage. Cumpara bilet

CUMPĂRA BILET

Recenzie

Spectacolul prezintă povestea fotografului Samoilă Mârza, fotograful ce a realizat singurele 6 fotografii existente de la momentul unirii din 1918. Suntem în anul 1967, 1 decembrie, în frizeria sărăcăcioasă a lui Mârza. Fără să o știe, fotograful unirii își trăiește ultimele ore din viață.

La televizor, curg emisiuni legate de orice altceva în afara marelui eveniment de la 1 decembrie. Durerea lui Mârza este mare, dublată de frustrarea că viața a fost nedreaptă cu el. În frizerie, Mârza și soția lui își spun povestea, adevarată și traită la fața locului. Clientul îi ascultă fascinat. Ceea ce vedem pe ecran este real, dar cumva rece, sec, istoric. În contrast puternic, povestea spusă pe scenă este înflăcărată, romantică, plină de idealuri mărețe.

Într-o dinamică vie, avem numeroase treceri în timp: schimbări între prezentul din frizerie și trecutul în care Mârza și soția sa sunt martorii evenimentelor de la Alba Iulia.

Metaforic, finalul aparține fiicei celor doi, România. O fată caldă, cu viitorul înainte, cu dorința de a oferi celor din jur tot ce are mai bun – candoare, iubire, omenie și onestitate.

Distribuție

Vlad Lință, Dorin Enache, Cezara Munteanu

Scenografie

Ruxandra Manolovici

Flaut

Ștefania Istrate

Producție video

Radu Crăciun

Light & sound design

Alexandru Bibere

Regie

Felix Crainicu

Text

Denis Dinulescu

Durată

1h

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X