Biletele sunt disponibile în rețeaua MyStage. Cumpara bilet

CUMPĂRA BILET

Recenzie

Produs în urma celei de-a șaptea ediții a concursului „Anima pentru societate”, spectacolul “Dincolo de Salcâmi”, împletește crâmpeie din viața Lenei Constante, artista care a petrecut 3000 de zile în închisorile comuniste, pentru a dezvălui felul în care forța minții poate aduce salvarea sau poate duce la pierzanie.
Un fragment de 10 minute din spectacol a fost dezvoltat de Ana Crăciun-Lambru cu doi actori americani în cadrul Conferinței Naționale de Teatru de Păpuși, susținută la Teatrul Eugene O’Neill din Statele Unite ale Americii.

„Tehnicile cinematografice sunt combinate live cu teatrul de umbre și elemente de teatru de păpuși pentru a crea tablouri vizuale imersive. Lumina, culoarea și întunericul se îmbină în feluri neașteptate în această poveste despre supraviețuire.
Lena Constante a petrecut 12 ani în închisoare ca deținut politic. După eliberarea și reabilitarea ei, Lena a scris cartea “Evadarea Tăcută”, în care vorbește despre momentele de tortură grea, de înfometare forțată, despre clipele de solitudine ce au adus-o de multe ori în pragul disperării, dar mai ales despre “cheia evadării”.

Teatrul este locul în care moravurile societății întâlnesc o oglindă și locul în care regăsim echilibrul sufletului, iar povestea Lenei Constante își are locul pe scenă. Cunoscându-ne trecutul, ne putem proteja viitorul. ” – Ana Crăciun Lambru, regizor.

Distribuție

Daniela Mihai – Fetița, Lena Constante
Ciprian Chiricheș – Tatăl, Anchetatorul, Harry Brauner, Fotograful

Regie

Ana Crăciun Lambru

Light & Sound design

Traian Marin

Preț bilet

Rezervările se fac la numărul de telefon:
0733060033 sau pe pagina de Facebook:
Teatrul Arte dell’Anima.

Scenografie

Çilem Türköz

Compozitor

Cári Tibor

Adaptare text

Ana Crăciun Lambru

Durată

1h

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

X