Află mai multe Aici

- Proiect educațional pentru întreaga comunitate -

Asociația Arte dell’Anima este încântată să anunțe lansarea unui nou proiect cultural-educațional inovator, dedicat tinerilor. Proiectul „LET’S LAUGH” se va desfășura în perioada martie – noiembrie 2024, este organizat în parteneriat cu Primăria Capitalei, prin ARCUB-Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti şi co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii I/2024, aria Artele Spectacolului – Teatru.

Misiunea Asociației Arte dell’Anima este să promoveze, să susțină și să implice tinerii artiști prin activități culturale, să dezvolte comunitatea prin educație non-formală și extrașcolară, și să inițieze proiecte la nivel local, național și internațional, în domeniile sale de interes: educație, cultură și mediu social.

„LET’S LAUGH” este un proiect educațional ce semnalează o problemă gravă și reală a generației tinere: accentuarea stresului în rândul tinerilor de peste 20 de ani. Proiectul își propune să documenteze dificultățile cu care se confruntă tinerii, prin mijloace de cercetare și performative, de la call-uri de înscriere și povești autentice, până la ateliere de programare neurolingvistică, spectacole de teatru și discuții post-spectacol. Scopul proiectului este să încurajeze tinerii să se implice în activități recreative care să genereze o stare de bine, pentru a combate anxietatea și stresul cotidian.

Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

Mulțumiri speciale tuturor partenerilor care s-au alăturat acestui proiect: Teatrul  „Tudor Vianu” Giurgiu, Teatrul „ Toma Caragiu” Ploiești, Institutul de Neuro-Programare Lingvistică Somato-Integrativă.

Un proiect implementat de Asociația Arte dell’Anima prin manager de proiect Crina Lință și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

 

Despre Asociația ARTE DELL’ANIMA

Asociația Arte dell’Anima este o organizaţie neguvernamentală non-profit, înființată în 2015, cu sediul în București, Strada Făinari, nr. 17D.

Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro și aici:

❗❗❗CALL de povești: Stres și anxietate în rândul tinerilor❗❗❗

Deschidem “Call-ul de povești: Stres și anxietate în rândul tinerilor”, o inițiativă dedicată colectării și împărtășirii experiențelor personale legate de stres și anxietate în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani. Acest call face parte din proiectul LET’S LAUGH, implementat de către Asociația Teatrul Arte dell’Anima.

Suntem conștienți de impactul pe care stresul și anxietatea îl pot avea asupra sănătății mintale și a calității vieții, în special în rândul tinerilor. Prin acest call, ne dorim să oferim un spațiu sigur și confidențial în care tinerii să împărtășească povestile lor, să se simtă auziți și înțeleși și să ofere inspirație și sprijin celor care trec prin situații similare.

Scopul este de a colecta povești autentice care să reflecte diversitatea experiențelor și a perspectivelor tinerilor în fața stresului și anxietății. Toate poveștile primite vor fi tratate cu maxim respect și confidențialitate. Acestea vor fi utilizate în mod anonim în cadrul proiectului LET’S LAUGH și vor constitui surse de inspirație pentru crearea textului dramaturgic.

Poveștile dvs. sunt valoroase și vor contribui la demersul nostru de a sprijini și informa comunitatea tinerilor în ceea ce privește gestionarea stresului și anxietății. Menționăm că toate informațiile furnizate vor fi tratate conform normelor GDPR și vor rămâne anonime pentru a proteja identitatea participanților.

Vă rugăm să trimiteți poveștile dvs. până la data de 17 Aprilie pe adresa de e-mail teatru@artedellanima.ro

CE VĂ OFERIM:

Posibilitatea de a participa gratuit la unul dintre atelierele dedicate tinerilor din data de 20 Aprilie susținute de psihoterapeutul Cojocaru Maria Laura și o invitație pentru 2 persoane la una din reprezentațiile ce vor avea loc la sediul ARCUB, în perioada septembrie – octombrie 2024.

Vă mulțumim că ați ales să faceți parte din acest proces și că vă împărtășiți experiențele.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.