Asociația Arte dell’Anima lansează proiectul cultural „YOU ARE NOT ALONE”

Asociația Arte dell’Anima anunță cu bucurie implementarea unui nou proiect cultural dedicat tinerilor. Proiectul „You are not alone” se va desfășura în perioada iulie-noiembrie 2021 și este un proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în cadrul sesiunii II/2021, secția Artele Spectacolului – Teatru.

„You Are Not Alone” este un proiect educațional de cercetare și creație artistică, pornind de la o tematică de maximă relevanță pentru contextul actual: creșterea depresiei și a stărilor de anxietate în rândul tinerilor și al adolescenților în perioada pandemiei COVID-19. Scopul proiectul este creșterea nivelului de conștientizare atât în rândul publicului adolescent, cât și al publicului larg asupra problemelor de anxietate și depresie cu care se confruntă tinerii.
Studiile făcute în urmă cu mai mulți ani arătau că până în 2030, depresia risca să devină principala cauză a mortalității. Între timp, au apărut: pandemia, lockdown-ul, izolarea care au accentuat aceste stări. În mai multe țări, numărul deceselor prin suicid cauzate de depresie și anxietate a fost mai mare decât numărul de decese în urma SARS-COV-2. În România, înainte de pandemie, estimările spuneau că până la unul din cinci români avea semne sugestive de depresie. În 2021, acest număr s-a dublat în țara noastră.

Pentru prima etapă a proiectului, așteptăm poveștile voastre pe adresa de e-mail: teatru@artedellanima.ro până la data de 30 iulie, ora 17:00! Dacă ai între 14 și 35 de ani, spune-ne dacă te-ai confruntat cu stări de depresie sau anxietate în perioada pandemiei și nu numai, cum s-au manifestat, dacă ai cerut ajutor de specialitate, cum ai depășit acest moment. Câștigătorii celor 10 povești selectate vor beneficia de un workshop de dezvoltare personală prin tehnici teatrale la sediul Teatrului Arte dell’Anima cu un trainer specializat.
Toate evenimentele și produsele din cadrul proiectului sunt gratuite.

Puteți urmări desfășurarea proiectului pe www.artedellanima.ro, pe pagina de Facebook: Teatrul Arte dell’Anima sau pe Instagram: Teatrul Arte dell’Anima. Ne puteți contacta oricând la telefon 0733.060.033, prin e-mail pe teatru@artedellanima.ro.

Mulțumim partenerilor proiectului: Teatrul Excelsior, Teatrul Nottara, Teatrul „George Ciprian” Buzău, Colegiul Național „Mihai Viteazul”, Colegiul Național „Elena Cuza”, depreHUB, Asociația COPAC, Asociația Equilibrium!

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finațării.

❗❗❗ CASTING CALL ❗❗❗

Căutăm actori & actrițe cu vârste cuprinse între 18-26 ani, studenți în cadrul facultății de teatru sau tineri actori absolvenți, pentru a face parte din echipa noului spectacol al Teatrului Arte dell'Anima.

Regia: Mara Oprea
Scenariul: Andreea Tanase

Etapa 1: Depunere CV + 2 fotografii recente (portret + plan întreg) la adresa: teatru@artedellanima.ro; Termen limită: 17.08.2021, ora 17:00. Cei selecționați vor fi invitați pentru etapa a II-a, cel târziu miercuri, 18 august, ora 10:00.

Etapa 2: Castingul va avea loc în datele de 19 și 20 august la Teatrul Arte dell' Anima din strada Făinari, nr. 17 D și va consta în citirea unui monolog la prima vedere.

Perioadă de repetiții: septembrie-octombrie 2021

Înscrieri disponibile pentru prima etapă și pe platforma The Cast List by On Vogue aici:

Spectacolul spune povestea a cinci prieteni care se apropie printr-un joc aparent inofensiv. Lucrurile scapă de sub control, iar viața lor se schimbă în momentul în care se lovesc de un eveniment tragic. „Există viață după moarte?”, „Trăim și murim singuri?” și „Cine e de vină?” sunt doar câteva dintre întrebările cu care se confruntă, încercând să descifreze cum s-a ajuns în acel punct. Prin abordarea unor teme actuale precum depresia, anxietatea și efectele acestora, se conturează un spectacol care vorbește despre emoțiile, gândurile și problemele adolescenților din ziua de azi.

Reprezentațiile vor avea loc după următorul program:
• 30 octombrie, ora 20:00 – în parteneriat cu Teatrul Excelsior
• 31 octombrie, ora 20:00 – în parteneriat cu Teatrul Excelsior
• 2 noiembrie, ora 19:00 – în parteneriat cu Colegiul Național „Mihai Viteazul” București -

• 4 noiembrie, ora 19:00 – în parteneriat cu Teatrul Nottara
• 5 noiembrie, ora 19:00 – în parteneriat cu Colegiul Național „Elena Cuza” București
• 9 noiembrie, ora 19:00 – în parteneriat cu Teatrul „George Ciprian” Buzău

Informații spectacol:
Text: Andreea Tănase
Regia: Mara Oprea
Asistent regie: George Zamfir
Scenografia: Gabi Albu
Coregrafia: Ruxandra Bobleagă
Light design: Daniel Klinger
Muzică și versuri: Cojo
Prod. By: RAW BEATGANG
Sound design: Adrian Piciorea&Cojo

Distribuție:
LEXI, 18 ani – Daria Pentelie
TOMA, 18 ani – Eduard Chimac
AMI, 16 ani – Reka Kovacs
MARIUS, 18 ani – Vlad Lință
ELA, 18 ani – Maruca Băiașu

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.