„10 pentru BAC” – proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii

În datele de 21, 22 și 25 ianuarie 2021, la Teatrul Arte dell’Anima din București au avut loc online trei ateliere de lectură pentru elevi de liceu. Proiectul cultural "10 pentru BAC“ s-a bucurat de un succes extraordinar, atât în rândul elevilor, cât și al profesorilor.

„10 pentru BAC” este un proiect cultural în cadrul căruia au fost selectate și dramatizate fragmente din opere literare românești, o parte importantă din materia pentru Examenul de Bacalaureat. Textele selectate au fost interpretate de echipa artistică formată din actorii Andreea Bibiri, Lucian Iftime, Adrian Ciobanu și Vlad Lință, sub îndrumarea regizoarei Mara Oprea. Moderator al acestor momente artistice a fost Irina Cerchia. Directorul de imagine Ștefan Coman a asigurat calitatea imaginii și sunetului în cadrul atelierelor. Deschiderea de care elevii participanți au dat dovadă a fost o surpriză extraordinar de plăcută pentru toți cei implicați în acest proiect.
„Mie mi-a plăcut nespus de mult. Vă mulțumesc din toată inima pentru această experiență care m-a readus în legătură cu arta și emoțiile umane de care am dus lipsă în această perioadă. Vă promit că vorbele nu au fost spuse în vânt și chiar voi veni cu tot dragul la piesele acestor actori talentați și a oricăror altora”, a declarat unul din elevi după terminarea spectacolului lectură.
În această săptămână vor fi realizate 500 de DVD-uri conținând un montaj video al celor trei zile, ce va fi distribuit către instituții de învățământ din București și din țară, în special în zona rurală.

Asociația Arte dell’Anima dorește să mulțumească pe această cale întregii echipe artistice, Colegiului Național "Mihai Viteazul" și Colegiului Național "Elena Cuza", profesorilor coordonatori Steliana Brădescu, Nicoleta Bădescu și Mihaela Oană, invitatelor de onoare Irina Margareta Nistor și Nona Rapotan, precum și tuturor partenerilor media ce ne-au sprijinit în promovarea acestui proiect.
Proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.