Personal development through acting techniques for adults

c5

Exersaţi-vă corpul, imaginaţia şi limba franceză!

Practica teatrului reprezintă pentru fiecare dintre noi un imens interes atât la nivel personal, cât şi social. Atelierul de teatru este un loc unde te poţi elibera de grijile cotidiene, jucând şi regândind lumea – de la descoperirea unui text, lectura şi jocul pe scenă, până la prezentarea în faţa publicului. O plonjare ludică în subtilităţile muncii de actor.

Practica teatrului este foarte populară în Franța și este necesar să dezvoltăm și în România această practică pentru că, după munca de birou și ocupațiile noastre zilnice, este foarte important să ne regăsim și să ne împlinim pasiunile.

Atelierul este o inițiere în munca actorului, cu multe exerciti din diferite tehnici precum: Commedia dell’arte, Actor’s studio sau Le théâtre de l’opprimé… Sunt propuse trei teme principale: contemporanii francezi, destul de necunoscuți în România (ca Novarina, Cadiot, Lagarce, Genet, Py…) ; teatrul francez clasic (Molière, Racine, Musset…) și scriitorii români care au scris în limba franceză (Ionesco, Istrati, Vișniec…) Lucrul se va desfășura în ambele limbi și fiecare cursant va lucra pe diferite repertorii și diferiți autori.

Atelierul de Teatru Bilingv se adresează unui public iubitor de limba și literatura franceză, dar nu vă speriați, nivelul nu este un criteriu – se poate învăța și lucra atât în română, cât și în franceză. Atelierul fiind un mod extraordinar de a ne întâlni, de a fraterniza, de a ne cunoaște mai bine!

Cu sprijinul Institutului Francez din București, participanții atelierului vor avea acces la diverse evenimente culturale, spectacole de teatru și expoziții pe tot parcursul anului.

Atelierul va avea loc tot sezonul, din octombrie până în iunie, în fiecare luni, de la 18:30 la 21 :30, unde actrița Marie Beldiman Popescu vă așteaptă cu drag să porniți împreună în călătoria inițiatică în lumea teatrului.