Despre noi

.  

Conceptul Arte dell’Anima s-a născut din dorinţa de a dezvolta şi promova mijloace artistice care fac posibilă descoperirea, îmbogăţirea şi cultivarea sufletului uman. Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au căutat să înţeleagă ce mistere se ascund în interiorul fiinţei, de unde vin sentimentele cele mai profunde şi paradoxale şi care sunt posibilitatiile pe care le are omul pentru a se descoperi pe el însuşi şi lumea din jurul sau. Aristotel spunea în scrierea Despre suflet: „Dacă preţuim ştiinţa printre îndeletnicirile frumoase şi respectate, fie pentru exactitatea ei, fie pentru că este printre preocupările mai alese şi mai admirate, atunci din ambele consideraţii, pe drept cuvânt se cade să situăm  cercetarea despre suflet printre cele mai de seama. Cunoaşterea lui pare, de altfel, să contribuie în mare măsură la aprofundarea adevărului în întregul sau, dar mai ales la cunoaşterea naturii, căci sufletul este, oarecum, principiul vieţuitoarelor.”

Echipa care a pornit în această cercetare a sufletului uman cuprinde artişti cu experienţe de creaţie sau manageriale diferite. Slujitori ai unor arte complementare, animaţi de dorinţa de reuşită şi crezând cu tărie în ideea că numai munca pornită din suflet poate bucura, hrăni şi educa celelalte suflete. Arta pe care o dorim, fie că ne referim la teatru, muzică sau film, este o expresie liberă a sufletului artistului către sufletul spectatorului.

Vrem că activitatea noastră să fie o continuă cercetare către cele mai profunde şi complexe manifestări artistice, descoperind mijloace noi, direcţii noi, oameni noi, idei noi.

În cadrul întâlnirilor noastre, spectatorii sunt invitaţi să între în contact cu cele mai emoţionante şi inedite montări scenice sau cinematografice, în care actori şi regizori  consacraţi sau aspiranţi realizează spectacole şi filme care vorbesc despre metamorfozele sufletului.

Teatrul şi filmul ne ajută să ne educăm atât pe noi înşine, cât şi pe copiii noştri. Prin jocuri de cunoaştere şi autocunoaştere, dezvoltare a imaginaţiei, activităţi în grup, spontaneitate şi prezenţă de spirit, venim în întâmpinarea dumnoavoastra cu cursuri menite să îi pregătească pe copii în stăpânirea emoţiilor în momentul în care vor fi nevoiţi să vorbească în public. Pentru elevii de liceu care visează să devină studenţi ai facultăţilor de teatru sau film, cadrele didactice universitare care ne sunt partenere îi pot pregăti optim pentru ca examenul lor de admitere să fie unul reuşit.

Asociaţia noastră se adresează şi adulţilor care lucrează zi de zi, într-un ritm susţinut în companii sau firme de mare angajament. Pentru că vizează dezvoltarea personală, noi le putem oferi cursuri de Public Speaking, stăpânire a emoţiilor, păstrarea concentrării în munca de manageriat sau rezolvarea problemelor de dicţie. În acelaşi timp, noi le oferim şi oportunitatea de a urma un modul complet de pregătire pentru a deveni chiar ei actori sau regizori, iar în final şansă de a juca într-un spectacol unic sau de a produce un film, aplaudat de oameni de pretutindeni.

Arte dell’ Anima promovează atât teatrul și filmul cât şi muzică şi artele vizuale. Printre multe alte activitați organizăm și seri de muzică, seri poezie si expoziţii de pictură unde expunem lucrări ale tinerilor artişti ce îşi doresc să fie descoperiţi de către marele public.

Mai nou organizăm şi un concurs de scenarii, ce vine în ajutorul scenariştilor tineri şi moderni care doresc să îşi facă viziunea cunoscută. ANIMA FILM.

Din Juriul ANIMA FILM fac parte: Cristian Tudor Popescu (Scriitor, Jurnalist si Critic de film), Laurențiu Damian (Regizor, Producător, Președintele UCIN), Crina Lință (Actriță, Producător, Președinta Asociației Arte dell’Anima), Cristina Popa (Regizor, Producător, Asistent Producție al Asociației Arte dell’ Anima).

Încurajăm şi dramaturgia contemporană românească prin organizarea de Concursuri Naţionale de Dramaturgie, premiul reprezentând posibilitatea ca piesă de teatru respectivă să fie montată în teatru nostru.

Asociaţia Arte dell’Anima, fidelă crezului său, acela de a dărui arta sufletului către suflete, organizează şi evenimente de binefacere în care fondurile, strânse din generozitatea semenilor noştri, vor merge către oameni cu nevoi speciale, fundaţii, asociaţii şi instituţii care au în vedere astfel de cazuri. În acelaşi timp, nefăcând nici o deosebire între etnii, seminţii sau religii suntem oricând parteneri în programe sau proiecte care promovează egalitatea de şanse, libertatea individului, libertatea de expresie şi combaterea discriminării.

Arte dell’Anima este un drum către cunoaşterea sufletului, către libertatea spiritului, către comunicare, respect, educaţie, bună dispoziţie, profesionalism şi seriozitate în munca artistică. Promovăm artiștii şi îi încurajăm să își urmeze și să își îndeplinească visele!